Hej, jag heter Mariann!

Mariann Trollsås Ösund - Huvudverket rekrytering inom interim, ekonomi, finans, besöksnäring och kommunikation

Visste vad jag skulle bli redan som 10-åring!

Redan som 10-åring (när jag älskade Kim Wildelåten Little Kids in America) bestämde min bästis och jag att vi skulle driva ett hotell. Hon skulle stå för underhållningen och jag skulle sköta ekonomin. Båda skulle vi så klart ta hand om driften!

Strand Hotell som 15-åring.

Som 15-åring fick jag chans att prova att på riktigt jobba inom besöksnäringen som praktikant på Strand Hotell vid Nybrokajen. Det passade mig perfekt – rolig miljö där verksamheten gick ut på något positivt – att få människor att må så bra som möjligt!

Jag älskar kombinationen ekonomi och besöksnäring!

Denna goa känsla av besöksnäringen har följt mig sedan dess och samtidigt så har ekonomi varit mitt självklara kall i många år. Kombinationen av det roliga, positiva och kreativa och samtidigt struktur, ordning och analys kännetecknar mig.

Ekonomi i alla former.

Under åren har jag jobbat med ekonomi i många olika former – allt från revision, business controlling till projektekonomi på bygge, managementkonsulting och som ekonomichef. Jag har jobbat med ekonomi inom flera branscher där media och hotell passat mig bäst.

Jag jobbade som ekonomichef på hotell- och konferensanläggningen Högberga Gård på Lidingö i sex år. Samtidigt som jag var ansvarig för ekonomin så ville jag hjälpa till i driften. Det gjorde jag när jag hade tid och var sjätte helg, när jag, från ledningsgruppen, hade jour så ansvarade jag för driften.

Siffror är fantastiskt!

Siffror är fantastiskt och samtidigt har jag ofta haft en längtan att få jobba ännu mer med människor. Detta gjorde att jag 2016 bestämde mig för att jobba med ekonomi i mer social form, d v s genom att jobba med rekrytering och konsultuthyrning av chefer och specialister inom ekonomi och jag stortrivs i denna roll sedan dess.

 

Det bästa av två världar!

Då mina nuvarande kollegor också är experter inom besöksnäringen så har jag vidgat mina vyer till att även rekrytera och hyra ut konsulter inom besöksnäringen – chefer och specialister även här. Jag har ju som sagt flera års erfarenhet därifrån även jag som jag nu kan få glädje av igen. Jag får nu chans att använda mig av hela min bredd av personlighet – struktur, ordning, ekonomi och analys och samtidigt den sociala sidan i form av möten med människor, engagemang, glädje och skratt.
Den bästa av två världar!

Resten är historia!

Queens låt Don´t stop me now – den gillar jag! Har någon i familjen en dålig morgon, ja då går den igång hemma hos mig i kombination med lite sköna moves – svårt att låta bli att få en bra start på dagen då!

Jag gillar skidåkning, både på längden och tvären, natur och vandring och så fort vi kan sticker vi, min man, våra tre barn, vår Lagotto Ajaks och jag, till Bruksvallarna där vi har vår norra base camp. Det är ljuvligt!

Jag finns här för dig

Kan jag hjälpa er med rekrytering/konsultinhyrning av ekonomiroller eller av chefer och specialister inom besöksnäringen så når Du mig på mariann.oesund@huvudverket.eu alternativt 0735106565.

Ser med glädje fram emot ett gott och förhoppningsvis långvarigt samarbete där jag får hjälpa er att hitta de bästa personerna till just dessa roller hos just er.