Hej, jag heter Mariann!

Mariann Trollsås Ösund - Huvudverket rekrytering inom interim, ekonomi, finans, besöksnäring och kommunikation

Visste vad jag skulle bli redan som 10-åring!

Redan som 10-åring (när jag älskade Kim Wildelåten Little Kids in America) bestämde min bästis och jag att vi skulle driva ett hotell. Hon skulle stå för underhållningen och jag skulle sköta ekonomin. Båda skulle vi så klart ta hand om driften!

Strand Hotell som 15-åring.

Som 15-åring fick jag chans att prova att på riktigt jobba inom besöksnäringen, som praktikant på Strand Hotell vid Nybrokajen. Det passade mig perfekt – rolig miljö där verksamheten gick ut på något positivt – att serva människor och få dem att må så bra som möjligt!

Jag älskar kombinationen ekonomi och besöksnäring!

Denna goa känsla av besöksnäringen har följt mig sedan dess och samtidigt så har ekonomi varit mitt självklara kall i många år. Kombinationen av service i det positiva, människorelaterade och kreativa tillsammans med struktur, ordning och analys kännetecknar mig.

Ekonomi i alla former.

Under åren har jag jobbat med ekonomi i många olika roller – allt från redovisning, revision, business control, projektekonomi på byggbolag till managementkonsulting och ekonomichef. Jag har jobbat med ekonomi inom flera branscher.

Jag jobbade som ekonomichef på hotell- och konferensanläggningen Högberga Gård på Lidingö i sex år. Samtidigt som jag var ansvarig för ekonomin så ville jag hjälpa till i driften. Det gjorde jag när jag hade tid. Vissa helger, vid jour från ledningsgruppen, ansvarade jag därför även för  driften.

Siffror är fantastiskt!

Siffror och ekonomi är fantastiskt och samtidigt har jag ofta haft en längtan att få jobba ännu mer med människor. Detta gjorde att jag 2016 bestämde mig för att jobba med ekonomi i en mer social form, d v s genom att jobba med rekrytering och konsultuthyrning av chefer och specialister inom ekonomi och jag stortrivs i denna roll sedan dess.

Det bästa av två världar!

Då mina nuvarande kollegor också är experter inom besöksnäringen så har jag vidgat mina vyer till att även rekrytera och hyra ut konsulter inom besöksnäringen – chefer och specialister. Med flera års erfarenhet även därifrån får jag nu glädje av det igen. Idag får jag använda mig av hela min bredd och personlighet – struktur, ordning, ekonomi och analys tillsammans med min sociala sida i form av möten med människor, engagemang, glädje och skratt. Den bästa av två världar!

Resten är historia!

Queens låt Don´t stop me now – den gillar jag! Har någon i familjen en dålig morgon, ja då går den igång hemma hos mig i kombination med lite sköna moves – svårt att låta bli att få en bra start på dagen då!

Jag gillar skidåkning, både på längden och tvären, natur och vandring och så fort vi kan sticker vi, min man, våra tre barn, vår hund Ajaks och jag till Bruksvallarna där vi har vår norra base camp. Det är ljuvligt!

Kan jag vara till din hjälp?

Kan jag, utifrån era mål och visioner, vara din samarbetspartner vid rekrytering eller när du ska ta in interimkonsulter, så nås jag på mariann.oesund@huvudverket.eu alternativt 0735106565.

Ser med nyfikenhet och tillförsikt fram emot att få hjälpa dig att hitta de bästa medarbetarna till just din verksamhet.