Du visar för närvarande Huvudverket följer upp sina hjältar. Välkommen Claus Hartmann Hotellchef på ICEHOTEL.

Huvudverket följer upp sina hjältar. Välkommen Claus Hartmann Hotellchef på ICEHOTEL.

Mörker och ljus, kultur och kommers, värme och kyla. Har tiden du varit på ICEHOTEL motsvarat dina förväntningar?
Ja verkligen, jag var ju här 3 månader på plats förut, så jag visste ungefär vad jag ville och skulle landa i. Ibland är det faktiskt 38 minus, ibland måste jag nästan nypa mig i armen; jag är på ett hotell som är vida känt i hela världen, beläget i den mest fantastiska natur, den friska luften. Det är fantastiskt. Känner mig ibland malplacerad, för jag passar egentligen bäst i flip flop, jag finner ett lyxigt lugn här, naturen, tystnaden, storheten. Allt har sin tid, jag kommer stanna.

Kan du kortfattat beskriva din karriär.
Utbildad svetsare från början, och precis som Stefan Löven aldrig jobbat med det, började som nisse i en bar, jobbat på casino, bartender och servitör. Ett långt varv i Norge och jobb på kryssningsfartyg, från 1997 i olika chefsroller, drivit eget hotell i Dalarna och även anställd 16 år på Clarion hotell Winn som F&B Manager. Dessutom några år som Hotellchef för Furuvik Havshotell och då även med ansvar för Furuvik Havscamping och Havskrogen. Sen så fångades jag av ICEHOTEL.

Huvudverket följer upp sina hjältar. Välkommen Claus Hartmann Hotellchef på ICEHOTEL.

Och vart i din resa är du nu?
I nuet, vi är i slutet på säsongen, och nu ser vi in mot nästa. Jag är på rätt plats och har verkligen landat här, vi är ett härligt team och balansen mellan jobb och fritid suddas ut på ett fantastiskt sätt.

Vad var det som lockade dig till ICEHOTEL?
Uppdraget, utmaningen och varumärket samt att jag trivs väldigt bra här. Skotern är viktig och såklart kollegorna, vänskapligt och på riktigt.

Du har varit med från nystarten efter pandemin, vad har varit svårast? Och vad har varit mest easy?
Svåraste: Vi var inte riktigt beredda på det otroliga bokningsläget, om vi är på folks bucket list, så har våra gäster sparat oss på listan och det har överträffat alla förväntningar, så kul, men vi har jobbat hårt och grejat allt! Sen kom pandemins andra varv sent hit så veckorna före jul och långhelgen var svårt med 30% sjuka i personalstyrkan, det var tufft. Men vi klarade detta pga av att vi har en väldigt bra och engagerad personal, utan deras insatts hade det blivit svårt.
Lättast: Rekryteringen har varit lättare än jag trott, varumärket är så starkt, det är en merit att ha ICEHOTEL i sitt CV och vi har ett väldigt bra rykte inom besöksnäringen.

Huvudverket följer upp sina hjältar. Välkommen Claus Hartmann Hotellchef på ICEHOTEL.

Är det svårt att finna rätt personer till rätt plats, dvs rekrytera rätt?
Teamsintervjuer är svårt, vi kan såklart inte möta alla live i första mötet. Men det har varit faktiskt fungerat över förväntan. Alla här är dedikerade, det blir liksom rätt, och vi väger och fördjupar oss i kandidater tillsammans.

ICEHOTEL har många internationella gäster ”once in a life time” hur skapar du och ditt team ett passande utbud för dem?
Det mesta är så smart paketerat, vi är service minded ut i fingerspetsarna, vi fattar vad kunden vill ha och vi har såklart rekryterat kollegor som är språkgenier, vi har inte alla språk representerade här, men möter alla kulturer och vi är nära gästerna. Och OBS vi håller ihop och vi som jobbar här har alla valt detta, vi vet vad som förväntas, vi har precis som gästerna valt denna plats.

Hur skulle du vilja sammanfatta ICEHOTEL konceptet, vad är ni idag?
Vi är en destination som också är ute på en resa, vi vill såklart utveckla oss med säsonger och framtid. Vi är kultur och kommers i balans. Vi har ordning på allt i vår service produktion, vi har nästan koll på allt, omvärld och trender och är open minded för nya influenser och lär oss ofta nya saker. Produktutveckling är i fokus men vi ändrar inte vår grund, det är bara is som smälter, det andra står fast.

Huvudverket Events Hammarbybacken
  • Inläggsförfattare: