Hej, jag heter Lena Detter!

Lena Detter Huvudverket rekrytering inom interim, ekonomi, finans, besöksnäring och kommunikation

Plugg, Vancouver och jobb på Silverbergs

Jag föddes när denna låt dominerade listorna, Heartbreak hotel med Elvis.

Pluggade ekonomi i Lund, insåg att jag behövde ett gap year. Såg annonsen i tidningen om ett jobb i Vancouver och inom två veckor satt jag på planet. Kom tillbaka mitt i en termin, för att fortsätta mina studier, jobbade på Silverbergs, den tidens mest fashionabla inredning och möbelaffär. (föregångare till ROOM)

Resesäljare på EF

Helsidesannonsen i Sydsvenskan dök upp en morgon vid frukostbordet: Resesäljare till EF! Wow tänkte jag, där vill jag jobba! Utav väldigt många sökanden, valde de att anställa mig!

Resan med EF lärde mig otroligt mycket! Av en tillfällighet blev jag gunstling till Bertil Hult och mitt ansvar och arbete fick en dimension som jag idag undrar lite över.

Kärleken vann över chefsjobbet

Nästa steg i min EF-karriär var erbjudande att flytta till HQ i Luzern som chef för broschyravdelningen, vilket kanonjobb! MEN kärleken vann över karriärstegen och jag följde hjärtat till Holland.

Väl i Holland, utan jobb begav jag mig kaxig till Handelskontoret och bad att få tala med Handelssekreteraren eftersom jag hört att de fanns en position ledig där. På måndagen började jag som Ekonomiansvarig på ”Zweedse Handelsdelegatie” i Haag.

Från ekonomiansvarig i Haag till financial director i Stockholm

Efter åtta underbart roliga och utvecklande år i Holland, sålde vi vårt Town House mitt i Haag och flyttade till Stockholm.

Nu ville jag in i reklambranschen som jag drömde om. Jobbet som Financial Director på Saatchi & Saatchi Advertising blev mitt efter en intervju med VD Gunnar Sjögren. Det var en stor utmaning kan jag mist säga med omfattande rapportering till London. Jag grejade det efter mycket slit & sena kvällar.

Uppsagd under föräldraledigheten gav nya möjligheter

År 1992 födde jag mitt fjärde barn och var föräldraledig då samtliga anställda blev uppsagda eftersom Saatchi & Saatchi valde att lägga ner kontoret i Stockholm och rodda Skandinavien från Köpenhamnskontoret.

London nästa och ny tjänst som COO

Inga ledsamheter för mig dock eftersom familjen då flyttade till London. I London landade jag jobbet som COO på Björn Borgs dotterbolag, World Wide Brand Management Ltd.

Hur kul som helst! Vi började med att sälja vår Concept Store på Sloane Street till KENZO för att i stället verka utifrån ett Show Room på Kensington Highstreet. HQ tog sålde delar till ett investeringsbolag och det blev en omfattande Due Diligens som ledde till att verksamheten i UK lades ner. Jag avvecklade och flyttade lager och ”telefon” hem till bostaden i Barnes.

Rollen som ekonomichef föder Sifferverket

Under några år provade jag / testade lite olika drömmar, gick en förberedande inredningsdesignkurs och gjorde diverse Workshops i allt från skrädderi (på Libertys) till möbeltapetsering.

2001 blev det flytt hem till Stockholm och anställning på Bohmans Nätverk som Ekonomichef. Där fick jag ytterligare lära mig en ny bransch som jag insåg, passade mig perfekt.

Rollen som Ekonomichef lade jag ifrån mig och startade istället Sifferverket år 2002 tillsammans med Bohmans Nätverk.
The rest i history!

Stolt mamma och mormor

Jag har fyra barn och 10 barnbarn (still counting) Låten som får mig att studsa ur stolen är ”Dancing in the Moonlight” med Top Loader.

När jag inte hänger på GT30 håller jag till i Skanör eller på Suffering Island.