Hej, jag heter Marita!

Marita Oelker Huvudverket rekrytering inom interim, ekonomi, finans, besöksnäring och kommunikation

Den gyllene triangeln

Jag heter Marita Oelker och bor i Algarve Portugal, närmare bestämt i den gyllene triangeln på sydkusten. Därifrån jobbar jag digitalt vilket jag gjort sedan pandemin började.

Från modebranschen i München till Sifferverket i Öregrund!

Efter några turer utomlands som ung landade jag trots allt i kära gamla Sverige igen.

Från modebranschen som bland annat Inköpare till Officemanager för globalt bolag i München började jag arbeta för Sifferverket i Öresundsregionen 2013.

Gick från utbildning inom fashion på Borås Textilinstitutet till att skaffa mig en examen inom Human Resources på Lunds Universitet. Passionen för att arbeta mer på djupet med människor uppfylldes delvis när jag därefter sökte mig till rekryteringsbranschen.

Kognitiv beteendeterapeut och Mindfulnessinstruktör

Efter spännande och goda samarbetsår med Lena Detter på Sifferverket (numera Huvudverket) hade jag blivit än mer nyfiken på människors olika beteenden och tog jag en examen som kognitiv beteendeterapeut samt Mindfulnessinstruktör. Den utökade förståelsen för våra beteenden stärkte mig ytterligare i mina rekryteringsuppdrag. Samtidigt arbetade jag delvis inom företagshälsovården med stödsamtal åt medarbetare och chefer. Detta blev en bra kombination med rekryteringsuppdragen.

Flyttar till Portugal 2022 och återupptar kontakten med Lena & Per

Jag lämnade Sifferverket och efter några år även Previa för att genomföra flytten med familjen till Portugal 2022. När allt praktiskt nu är genomfört har jag haft rekryteringsuppdrag i Portugal och då blev det naturligt att åter börja arbeta för Huvudverket när Lena och Per hörde av sig.

I musikboxen spelas r&b, house och jazz

Jag har två unga vuxna i min familj och de är bosatta en bit bort. När vi träffas blir det intensiva glädjefyllda aktiviteter ihop.

I musikboxen spelas det på hög volym r&b, house och jazz från världens alla hörn. Bl a Lift Me Up med Rihanna.