Hej, jag heter Per Mellström!

Sveriges yngsta restaurangchef

Jag heter Per Ola Mellström (Ola för att mina storasystrar älskade Ola Håkansson när jag föddes 1966). Jag har arbetat i ledande befattningar inom hospitality i hela mitt liv. Genombrott som Sveriges yngsta Restaurangchef precis samtidigt som Girl You Know It’s True – blev Milli Vanilli´s genombrott.

Sälj och marknadschef

När jag nått mitt tak i kontrollspann inom F&B så började jag studera igen och efter Hotel Management utbildningen tog min karriär fart inom MICE och när jag blev Sälj och Marknadschef för Hemavan, Tärnaby och Riksgränsen så fick jag den perfekta balansen i jobb, ursprung och outdoor.

Arbetat professionellt med rekrytering i 10 år

Den resan ledde till större uppdrag i Åre och senare Destination Södra Lappland. Stockholm har alltid min bas (förutom ett par år i Danmark) men min kunskap om hela Skandinavien som destination är stor. Jag har haft de flesta positioner inom besöksnäringen och har arbetat professionellt med rekrytering de senaste 10 åren.

Startar konsultbolag 2005

By the way är det en kul story hur search, rekrytering och interim blev min bana. Storyn är att jag startar mitt konsultbolag år 2005 och att fd Receptionschefen i Riksgränsen gör sin C Uppsatts kring utvecklingen av mitt bolag, och summan av kardemumman är:
– Per du fixar jobb åt alla hela tiden och nästa gång en hotellchef ringer och vill ha en ny Försäljningschef så ska du säga att det kostar… självklart ringer telefonen i ett dylikt ärende när min hjälte är på plats och jag säger såklart fel… C Uppsatsen gav mig strukturen för resan framåt, via fler utbildningar och kurser inom rekrytering, bla Kompetensbaserad rekrytering så fann jag mitt kall,
I love this.

Mötet med Lena och Huvudverket 2016

2016 har jag en position för rekryteringsfirman Hotell och Reseverket och det är utifrån framgångarna där som jag väcker intresset hos min nuvarande kollega och delägare av vårt bolag Huvudverket Lena Detter.

Jag älskar att söka och möta hjältar

Och resten är historia som man säger (& skriver). Vi är ett topp team på Huvudverket och våra uppdrag är fantastiska, mitt fokus är specialister och chefer inom Besöksnäringen och jag är skicklig på roller inom kommunikation (branschfritt), både inhouse och byrå-roller samt säljroller i olika nivåer. Jag älskar att söka och möta hjältar, och att komma till avslut, och jag lovar dig, jag hade aldrig varit så bra på det här om jag inte redan gjort mina misstag som junior.

Numera är jag proffs och telefonen är alltid på 070-609 33 98, välkommen.

DJ Mel

Jag har 5 barn och 3 barnbarn, kan fortfarande göra 360 i hanget och har basecamp at the Whitemountain Park.

p.s. Milli Vanilli i alla ära men jag kommer aldrig tröttna på Changes med David Bowie, och för många är jag även känd som DJ Mel.